"Ötven évig viseled sebeimet, azután hozzám jössz"

A Magyar Kurír Pietrelcinai Szent Pio atya életútját idézi fel mennyei születésnapján, liturgikus emléknapján, szeptember 23-án. Az Úr Jézus egyszer azt mondta neki: "Ötven évig viseled sebeimet, azután hozzám jössz." Így is lett: pontosan ötven év múlva halt meg, s halála pillanatában a sebek behegedtek. A cikket ide kattintva érhetik el.

Regisztráció az Eucharisztikus Kongresszus programjaira

2019. szeptember 13-án Erdő Péter bíboros, prímás elindította a visszaszámlálást a Kongresszusig, és ünnepélyesen megnyitotta a regisztrációt. A regisztráció megkezdése előtt tanulmányozzák át a Jelentkezési és Részvételi Tájékoztatót, melyet pdf formátumban ide kattintva érhetnek el. A tajékoztatóból részletesen kiderül, hogy mely programokhoz szükséges a regisztráció, melyek ingyenesek, illetve díjkötelezettek. A Nyitómise a Puskás Ferenc Stadionban például ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Érdemes időben regisztrálni, mert a korai (2020. március közepe előtti) jelentkezések esetén jelentős kedvezményeket bizutosítanak a szervezők. Miután kiválasztották a látogatni kívánt programokat, ide kattintva online módon végezhetik el az egyéni, csoportos (családi), illetve az egyházi személyek regisztrációját.

"Máriával Jézushoz"

Szeptember 7-én, szombaton 10 órakor Óra Krisztián atya lelki vezetésével 14 fős lelkes kis csapat indult a Körmendi Szent Erzsébet plébánia templomtól Vasvárra a Mária ünnepre. Döröskétől a Mária útra térve folytatták zarándoklatukat. Vasvárra érve a Szentkútnál imádkoztak, majd a templomhoz érve a helyi plébános fogadta őket. Este 6 órakor gyertyás körmenet keretében mentek le a templomtól a Szentkútra az előesti búcsúi szentmisére. Buda Brigitta képes beszámolóját ide kattintva tekinthetik meg.

Kolping főzőverseny Lentiben

A Körmendi Kolping család idén is részt vett Lentiszombathelyen a hagyományos regionális Kolping Családi Napon. Szeptember 7-én szombaton 9.15-től főzőversenyt rendeztek a városrészi kultúrháznál, majd 13.30-kor zarándoklat indult a Mária-fához, ahol szentmisét is tartottak. Bedőcs Gyula képsorozatát a főzőversenyről ide kattintva tekinthetik meg.

Bedőcs Gyula természetfotói

Bedőcs Gyula, Plébániatestületünk sajtófelelőse és fotósa a 3F-K Fotóklub alapító tagja városunk határain túl is egyre népszerűbb és elismertebb gyönyörű természetfotóinak köszönhetően. Legutóbb a nagyszabású Vas Megyei Vadásznap alkalmából a Batthyány Örökségközpont félemeleti galériájában nyílt közös kiállítása Móricz Péterrel, a múzeum vezetőjével. Gyula szinte minden nap szakít időt egy kis barangolásra, kedvenc helyszínei közé tartozik a Rábapart és a Várkert, ahol gyakran lencsevégre kap olyan állatokat, amelyek amúgy rejtőzködő életmódot folytatnak. Tóth Judit cikkét a Körmendi Híradó legutóbbi számában vagy ide kattintva is olvashatják. Bedőcs Gyula Madarak és természet című blogját ide kattintva érhetik el.

Új programok plébániánkon

Szeptembertől két új programot szeretnénk bevezetni. Minden hónap egy délutánján nyugdíjas klub lesz a közösségi teremben. Az első alkalom a plébánia közösségi házában szeptember 24-én kedden délután 2 órakor lesz. Szintén a hónap egy estéjén Plébániai Estet tartunk a közösségi teremben, mindenkit érdeklő, aktuális kérdésekről meghívott vendégek előadásával és kötetlen beszélgetéssel egybekötve. A Plébániai Esték időpontjait és témáit már megtalálják az Évközi 21. vasárnap hirdetéseiben a Vasárnapi Hirdetések menüpont alatt vagy ide kattintva is elolvashatják.


Hírtár

Ma 2019. szeptember 23., hétfő,
Tekla
napja van.
Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.