A Csíksomlyói Szűzanya aranyrózsája

Az ötszázéves csíksomlyói kegyszobrot a pápai misére kivitték a kegytemplomból a Hármashalom-oltárhoz. Ferenc pápa a szentmise végén aranyrózsát helyezett a kegyszobor lábához, ezzel is kifejezve Mária és a vidék hívő népe iránti tiszteletét. A Kárpát-medencében jelenleg ez az egyetlen pápai aranyrózsa. A Magyar Kurír cikke ide kattintva érhető el.

Világméretű szentségimádás

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve Fábry Kornél, a Kongresszus főtitkára felhívást tett közzé:
"Téged is hívunk, hogy június 22-én, Úrnapja szombatján a világ minden részén imádkozzunk együtt egy órát az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus Krisztus előtt, aki önmagát adta értünk. A Te odaadott egy órányi imáddal is enyhíted mások lelki éhségét. Kérünk, segíts a szentségimádás létrejöttében a plébániádon, közösségedben és jelentkezz a corpusdomini.iec2020.hu oldalon, vagy csatlakozz ugyanitt egy helyszínhez."

Szent Pál útjain jártam

Kedden, május 14-én este 6 órakor a körmendi városháza nagytermében a KÉSZ szervezésében tartotta meg Dr. Gyürki László pápai prelátus úr legújabb könyvének bemutatóját Szent Pál útjain jártam címmel. Az előadás képanyagát pdf formátumban ide kattintva, pps (diavetítés) formátumban pedig ide kattintva nézhetik meg. Ismételten figyelmükbe ajánljuk Dr. Gyürki László hangoskönyveit, melyeket a Gondolatok menüpont alatt érhetnek el, s most az ott is megtalálható képbemutatóval még teljesebb élményt nyújthatnak a honlap látogatóinak.

Hírtár

Ma 2019. június 20., csütörtök,
Rafael
napja van.
Holnap Alajos, Leila napja lesz.