Kilenced Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóhoz

A Metropolita.hu honlap Boldog Batthyány-Strattmann László ünnepe előtt közzétette a hercegorvos kilencedének olvasmányait és imádságait, melyeket ide kattintva érhetnek el.

Eltemették gróf Batthyány Zsigmondot

2018. december 27-én életének 93. évében elhunyt a Németújváron élő gróf Batthyány Zsigmond, a boldoggá avatott Hercegorvos unokája. Életéről és temetéséről ide kattintva olvashatják Dr. Gyürki László beszámolóját.

Újévi nagyinterjú Székely Jánossal

Bátran és erőteljesen kell az evangéliumot hirdetni címmel izgalmas és tanulságos évindító interjút adott a 777-nek Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke: beszélgetés az újévi fogadalmaktól a rázós társadalmi kérdéseken át egészen az olvasóknak szánt személyes és motiváló üzenetig.A cikket ide kattintva érhetik el.

Beszámoló a 2018-as évről

Kiss László atya plébánosi beszámolóját a 2018-as esztendőről a Vasárnapi hirdetések, ill. a Kiss László plébános atya gondolatai menüpontok alatt vagy ide kattintva olvashatják.

Vízkereszt – Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe

Vízkeresztet január 6-án ünnepli a Katolikus Egyház, parancsolt ünnepként. Az epifánia – "epiphania Domini", az "Úr megjelenése" – néven is ismert nap Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe. A magyar vízkereszt elnevezés a hagyományosan ilyenkor végzett vízszentelésből ered. A Magyar Kurír cikke ide kattintva érhető el.

Turista út Seregély Istvánnal

Dr. Gyürki László egy szovjetúnióbeli közös turista útjuk személyes élményeinek felidézésével emlékezik Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsekre. Írását ide kattintva olvashatják.

Hírarchívum

Ma 2019. január 17., csütörtök,
Antal, Antónia
napja van.
Holnap Piroska napja lesz.