Legújabb hirdetéseink: Húsvét 6. vasárnapja, B év, 2024. május 5.

Felföldi László pécsi megyéspüspök lesz a csíksomlyói pünkösdi búcsú szónoka

A csíksomlyói kegyhely közleménye szerint május 18-án, szombaton 12.30-kor kezdődik a pünkösdi fogadalmi búcsú ünnepi szentmiséje a Hármashalom-oltárnál; a szentmise szónoka Felföldi László pécsi megyéspüspök lesz. A csíksomlyói búcsúi szentmisét, amely a magyar nép legnagyobb zarándoklata, a Duna TV élőben közvetíti.

A csíksomlyói kegyhely ferences őrei minden évben mottót választanak az adott évre, amely egyben a pünkösdszombati fogadalmi nagybúcsú mottója is. A Gyulafehérvári Főegyházmegye pasztorális évének választott témájához "Imádsággal megújuló közösség" – kapcsolódva az idei csíksomlyói nagybúcsú mottója: "Újuljatok meg!" (Ef 4,23).

További részleteket a Magyar Kurír cikkében ide kattintva találhatnak.


Nyugdíjas kirándulás Bodajkra és Majkra

Május 15-én a nyugdíjas klub zarándoklatot szervez Bodajkra és Majkra. Részvételi díj 8.000 Ft. Jelentkezni a plébánián lehet a részvételi díj befizetésével.

Kedvcsinálónak ajánlok egy válogatást az elmúlt két évben készített képeimből, amit honlapunkon ide kattintva érhetnek el. (Ha valaki még több képet is megtekintene, a Klemeand 66 plusz túratérképemen a Bodajk és Majk települések melletti piros (2022) és sárga (2023) pöttyökre kattintva megteheti.)


Május a Szűzanya hónapja

Köszöntsük Égi Édesanyánkat május minden napján A májusi ájtatosság könyvecskéje segítségével, amit a Pázmány Páter Elektronikus Könyvtár honlapján ide kattintva érhetnek el.


Szerkesztői jegyzet

Nyolc hónapja érzem, hogy valami nincs rendben a honlapunk körül. Augusztus végén fordult elő, hogy az egyik vasárnapi hirdetés egyáltalán nem került föl a Plébánia Facebook-oldalára, a következő heti pedig csak képként, amit én a sablonunkhoz nem tudok felhasználni. Jeleztem a problémát László atyának, de sajnos akkor félreértések között elsikkadt a dolog lényege. A hiányzó hirdetés azóta sem lett meg, a korábban szombat délelőtt megjelenő hirdetések is sokszor csak a következő hét elején, közepén kerültek a facebook-oldalra. Az idén aktuális plébánosi beszámoló sem érkezett meg, nyolc hónapja egyáltalán semmilyen anyagot sem kaptam a plébános atyától, úgy érzem, a sorsára hagyta honlapunkat.

Tegnap, a Plébániai esték tudósítása körüli bonyodalmak kapcsán derült fény a történtek hátterére. Új káplánunk, akinek a feladata lett volna a hirdetések kezelése, egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott ezzel szombaton foglalkozni, ahogy az előző káplánok tették. De szerinte egyébként is az a természetes, ha a hívek először meghallgatják a hirdetéseket, és csak a vasárnapi misék után kerülnek az internetre. Amiben persze van is igazság. Hiszen korábban azért küldték szét e-mailben Word-formátumban hamarabb, mert Gyürki atya is az alapján készítette el a nádaljai hirdetést. Na, de amelyik nyolc hónap alatt sem került fel? Viszont mégsem az történt, hogy Adrián atya elfoglaltságai után feltette volna a hirdetéseket a Plébánia Facebook-oldalára, ahonnan én is elérem, hanem az a gyakorlat alakult ki, hogy jószándékú segítőkészségből egy plébániai önkéntes a szentmisék során lefényképezte, majd újra begépelte a Facebook-oldalra. Persze, igazából ez nem is tartozna rám, de ha tudtam volna, hogy emiatt késik rendszeresen, inkább feltettem volna én is mindig képként, minthogy hagyjam, hogy valaki ekkora áldozatot vállaljon.

Felhasználtam ezt az alkalmat arra is, hogy megpróbáljam bevonni Adrián atyát a honlap készítésébe, cikkek írásához. Sajnos erre nem vállalkozott, mondván, hogy ő sokkal szívesebben nyilvánul meg élőszóban. Ráadásul kiderült, hogy ittléte alatt összesen egyszer nyitotta meg a honlapunkat. Mit is várhatnék hát? Így aztán továbbra is csak az utóbbi időben kizárólagossá vált másodközlésekkel kell megelégedniük plébániánk híveinek, s maradnak a hirdetések, úgy és akkor, amikor el tudom őket érni. Illetve javaslom, hogy az aktuális hírek olvasásához kattintsanak honlapunk címoldalán, a fejlécben található képes linkekre. Klement András, Körmend, 2024. május 6.


Legyünk Isten országának építői – Egyházmegyei zarándoklat Pusztacsatáron

Idén Pusztacsatár adott otthont az évről évre várt egyházmegyei zarándoklatnak. Több mint ezren vettek részt a programon.

A Szombathelyi Egyházmegye honlapjának képes tudósítását ide kattintva érhetik el.


Plébániai Esték – Vendégünk volt Császár István és győri papnövendékek

Április 19-én, pénteken este 7 órakor folytatódott a Plébániai Esték sorozatunk a plébánia közösségi házában. Meghívott vendégeink Császár István a győri papnevelő intézet spirituálisa, lelkiigazgatója, valamint Grafl Ákos ötödéves és Szalai Márton első éves papnövendékek voltak. Őket kérdezte Kiss László plébános úr hivatásról, elhívásról, vallásosságról, szemináriumi létről.

Plébániánk Facebook-oldalának teljes képes tudósítását ide kattintva honlapunkon is elérhetik.
Frissítés: Császár István atya utólagos kérésére, miután már feltettem a honlapra is, a tudósítást a Facebook-oldalról teljes egészében eltávolították. Viszont én úgy ítéltem meg, hogy kár lenne a teljes anyagot veszni hagyni, mivel a két kispap nagyon értékes, szívből fakadó, hivatásébresztő gondolatokat osztott meg velünk. Ezeket a fiataljaink által olvasva, talán jövőre vagy pár év múlva több lakója lehet a győri szemináriumnak is. Ezért a Császár atyára vonatkozó rész, az általa mondottak kihagyása után újra elérhetővé tettem a tudósítást a kispapok tanúságtételeivel. Nem értem Császár atya döntését, hiszen szó szerint az szerepelt a tudósításban, amit a Plébániai estén a nyilvánosság előtt elmondott. Bár számítani is lehetett volna rá, hiszen korábban már egy ünnepi szentmisénken elmondott prédikációjának leiratát is eltávolíttatta. Holott a Szombathelyi Egyházmegye honlapjáról is rengeteg szentmise teljes videófelvétele nyilvánosan elérhető. Klement András honlapszerkesztő


Élet a Szentlélekben – Pete Polgár Máté előadása Körmenden

Április 15-én KÉSZ előadás volt a színház aulájában. A meghívott előadó Pete Polgár Máté rédicsi plébános volt. Előadásának címe: Élet a Szentlélekben.

Máté atya a Galata levél 5, 22-23 alapján fejtette ki a kilenc gyümölcs által, olykor humorosan de mindenkor érthetően, a Szentlélekben való életet. "A Lélek gyümölcse viszont: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás."

Köszönjük Máté atyának a példákkal alátámasztott tanítását. Az ajándékokat. A jó Isten áldása kísérje élete minden napján!

Forrás: Plébániánk Facebook-oldala

Szigeti Lajosné részletes képes beszámolóját a Körmendi Híradó április 22-i számában jpg formátumban ide kattintva érhetik el.

Friss hírek

Megújítva: BATTHYÁNYAK

Hírarchívum

Adventi naptár

2024   2023   2022   2021   2020   2019   2018

Ma 2024. május 8., szerda,
Mihály napja van.
Holnap Gergely napja lesz.